Cartea-noi o alegem sau ea pe noi ?

Cartea-noi o alegem sau ea pe noi ?

Atunci când vrem să citim de cele mai multe ori ne gândim ce carte să alegem.De fapt cartea ne alege pe noi.Cum adică? Ei bine avem mai multe opțiuni și în funcție de starea de spirit , de ce informații vrem să acumulăm cartea ne apare, ne alege.Ne atrage coperta,descrierea pe scurt a cărții, o răsfoim și spune da aceasta este cartea pe care mă apuc să o citesc.

Eu,una,de cele mai multe ori citesc mai multe cărți în același timp.De ce? Ei bine pentru că așa nu risc să mă opresc din citit una dintre ele ci fiind teme diferite este un continuu du-te vino între idei și emoții.Nu apare plictiseala,mintea este mereu în alertă și surprinzător se rețin mai multe informații.

Dacă nu ați făcut acest lucru până acum puteți încerca.Aștept feedback-urile voastre.

O carte o alegem și după autorul ei.Putem fi fani J.K Rowling sau Ion Creangă.Sfatul meu este să vă aruncați ochii și pe autorii de care poate nu ați auzit.Veți avea surprize plăcute și veți descoperi diamante neșlefuite.Eu mereu îmi aleg câte un autor ”necunoscut”.Am cumva pe lista mea lunară de cărți un autor nou.

Noutatea aduce diversitate și ne lărgește orizontul cunoașterii.

Cărțile sunt niște portaluri care ne duc spre un univers în care ne regăsim,învățăm,evoluăm de aceea este foarte important să avem grijă cum le alegem și mai ales cum culegem informațiile din ele.

Între coperțiile unei cărți se află o lume fascinantă.Depinde de fiecare dintre noi cu ce ochi o privim

Citiți ca să vă bucurați mintea și sufletul.


Lasă un răspuns