Emoția care ne transformă

Emoția care ne transformă

E.M.O.Ț.I.A. este Entuziasmul care motivează opțiunea de a ține intenția autentică.Pare foarte complicat însă așa este. Avem intenția de a face ceva și atunci avem nevoie de entuziasm  ca parte amotivație de a nu alege să nu mai facem nimic dacă ne lovim de un zid.

De câte ori nu ni se întâmplă să spunem am vrut să fac dar nu am mai avut chef.Acest ”nu am mai avut chef” este exact acest entuziasm sau mai bine zis lipsa lui.

Chiar dacă afară vremea este de un gri bacovian noi putem aduce Soarele să ne lumineze calea pe acea zi si să facem ceea ce ne-am propus.Nu putem lăsa emoțiile să ne controleze,să ne paralizeze.Frica este o emoție care din starea ei  aparent negativă dacă o controlăm poate să ne devină un aliat în dezvoltarea noastră personală și profesională.

Emoțiile sunt catalizatoarele care ne pun cum se spune sângele în mișcare.O viață lipsită de emoții este ca și o mâncare lipsită de arome.

Tot ceea ce primim în viață, bun sau rău ne ajută.În primă fază tindem să respingem emoțiile negative fără să ne dăm seama ca ele trecute prin filtrul rațiunii și sufletului nostru devin pozitive,devin acele cărămizi care ajută la construcția structurii noastre interne.Emoțiile ne sculptează,aruncă surplusul de piatră și rămânem exact cu acele părți care ne fac un întreg ansamblu de emoții,sentimente,trăiri într-un cuvânt AUTENTICI.

Lăsați emoțiile să vă copleșească,să vă întărească,să vă ajute să evoluați.


Lasă un răspuns